FAQ

Du kan på denne side finde svar på de mest almindelige spørgsmål vedr. vinkøleskabe – heriblandt spørgsmål ang. opbevaring, priser og meget mere. Finder du mod forventning ikke svar på dine spørgsmål, så skal du være velkommen til at skrive til os.

1.     Hvordan skal vin opbevares?

Vin har bedst af at blive opbevaret i et vinkøleskab, hvori temperaturen bør befinde sig et sted mellem 10 og 18 grader – afhængig af vintype. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvordan man opbevarer dessertvin, mousserende vin, rødvin m.v.

Du kan med fordel læse vores blogindlæg om korrekt opbevaring, hvis du vil vide mere om emnet. Læs blogindlægget: 10 tips – Effektiv opbevaring af vin

2.     Er opbevaringstemperaturen virkelig så vigtig?

Ja, det er ikke uden grund, at de kloge hoveder råder dig til at opbevare dine vine ved bestemte temperaturer. Du er måske klar over, at vinens temperatur har stor indflydelse på vinoplevelsen, men hvordan hænger det sammen?

Vinens temperatur har direkte indflydelse på smagen, hvorfor du ikke får den optimale vinoplevelse, hvis du opbevarer dine vine ved for høje eller for lave temperaturer. Det er tilmed ikke helt underordnet, hvilket vinglas du drikker vin af, da vinglasset også har en vis indflydelse på smagen – tro det eller ej.

3.     Støjer et vinkøleskab?

Et vinkøleskab støjer en smule mere end et almindeligt køleskab, men det er ikke noget, som bør skræmme dig. De fleste vinkøleskabe er udstyrede med indbyggede blæsere, hvilket er hovedårsagen til, at de støjer mere end køleskabe. I dag er der dog udviklet mange støjsvage vinkøleskabe, som du kan overveje at købe.

4.     Hvad koster et vinkøleskab?

Der er nogle vinkøleskabe, som er større og mere avancerede end andre, hvorfor prisen fra vinkøleskab til vinkøleskab kan variere meget. Wupti.com er en af de webshops, som forhandler vinkøleskabe i mange forskellige prisklasser. De mest populære vinkøleskabe koster fra ca. 2.000 kr. og op til ca. 33.000 kr.

5.     Hvor mange flasker kan jeg opbevare i et vinkøleskab?

Det kommer ene og alene an på, hvilket vinkøleskab du køber, da der som tidligere nævnt findes mange forskellige størrelser. De mindste vinkøleskabe har kun kapacitet til 6 flasker, mens de største vinkøleskabe har plads til 315 flasker.

Hvor stor er din vinsamling? Du kan helt sikkert finde et vinkøleskab, som er stort nok til at rumme din vinsamling.

6.     Hvor skal jeg stille mit vinkøleskab?

Det er dig, som er herre over, hvor dit vinkøleskab skal stilles, men det er selvfølgelig i orden at søge inspiration. De integrerbare vinkøleskabe kan monteres under bordpladen i køkkenet, og det er selvfølgelig en glimrende placering.

Køber du et større vinkøleskab, som ikke kan monteres under bordpladen, så kan du placere det i stuen, på kontoret eller et helt tredje sted i hjemmet. Det vigtigste er, at du vælger en placering, hvor vinkøleskabet ikke kommer til at stå i vejen.

7.     Hvilket vinkøleskab skal jeg købe?

Det ville være fantastisk, hvis der fandtes ét vinkøleskab, som var tilpasset ethvert behov, men det er ikke tilfældet. Du er altså nødt til at fastlægge dine krav og behov, så du kan tage udgangspunkt i dét, når du skal finde dit ideelle vinkøleskab.

Du kan ved at læse nogle af vores øvrige guides og blogindlæg blive vejledt i at vælge det perfekte vinkøleskab til din bolig.

8.     Hvordan vedligeholder jeg mit vinkøleskab?

Du kan med en relativ lille indsats rengøre og vedligeholde dit vinkøleskab, så du kan forlænge vinkøleskabets levetid. Du kan først og fremmest rengøre dit vinkøleskab ved at fjerne støv bagved og under køleskabet, da det bidrager til optimering af køleeffekten, ligesom det bidrager til energibesparelser.

Det kan være en god idé at frakoble vinkøleskabet i forbindelse med rengøring og vedligeholdelse, så man kan undgå de værste uheld. Du kan rengøre vinkøleskabet indvendigt (hylder m.v.) med en ren og fugtig klud.

9.     Hvorfor virker mit vinkøleskab ikke?

Fungerer dit vinkøleskab ikke optimalt, så kan du måske føle dig fristet til at finde din indre reparatør frem, men er det nu en god idé? Det bedste, du kan gøre i denne situation, er at kontakte den forhandler, som har solgt dig vinkøleskabet. Hvad enten garantiperioden er udløbet eller ej, kan du med al sandsynlighed få repareret dit vinkøleskab. Du bør som minimum forhøre dig hos din forhandler, som kan hjælpe dig godt videre.

10.  Kan jeg sælge mit brugte vinkøleskab?

Ja, du har naturligvis mulighed for at sælge dit brugte vinkøleskab, hvis du drømmer om et nyt vinkøleskab. Der er rigtig mange potentielle købere af brugte vinkøleskabe, så det vil næppe blive et problem for dig at sælge det.

I dag kan du benytte dig af forskellige online tjenester, når du vil sælge dit brugte vinkøleskab. Du kan evt. kigge på nogle af de eksisterende annoncer, hvis du søger inspiration til billeder, prisfastsættelse e.l.

Læs mere om hvordan du vælger det rette vinkøleskab her.